Första trailern till Fernando Meirelles ”360”. En ny ”Magnolia”?

Fernando Meirelles – den brasilianska regissören med filmer som Cidade de Deus, Blindness och The Constant Gardener på sin meritlista – är en minst sagt spännande filmskapare. Hans nya film 360 hade premiär på London Film Festival redan i slutet på förra året, men inför den ”vanliga” bioreleasen i höst har nu marknadsförings-racet satt igång officiellt med en trailer. 

Officiell synopsis:

From two acclaimed artists: director Fernando Meirelles (City of God, The Constant Gardener) and writer Peter Morgan (The Queen, Frost/Nixon). With a stellar international cast that includes Rachel Weisz, Anthony Hopkins, Jude Law, Ben Foster, Jamel Debbouze and Moritz Bleibtreu, 360 is a moving and exciting dramatic thriller that dazzlingly weaves together the stories of an array of people from disparate social backgrounds through their intersecting relationships.

Det är inte bara Meirelles som lockar med det här, utan en hel del andra faktorer spelar också in. Jag är ett stort fan av manusförfattaren Peter Morgan som är hjärnan bakom en hel drös kanonfilmer (exempelvis Frost/Nixon, Hereafter och The Queen) och att se honom i samarbete med Fernando ska bli kul. Rollistan (se i synopsisen ovan) som dessa herrar lyckats sätta ihop är även den en stark intressehöjare för det här projektet, både Hopkins och Weisz tillhör mina absoluta favoriter.

Det som lockar allra mest är dock något helt annat. Jag är ju väldigt svag för dialogdrivna dramafilmer, särskilt sådana som likt 360 väver ihop ett flertal karaktärers liv och berättelser. Att få en sådan film att fungera är alltid extra komplext, men när det väl sitter så kan det bli hur bra som helst, något som bevisats (Magnolia, Short Cuts, Amores Perros, Babel, Traffic, Pulp Fiction) flera gånger om. Tyvärr har just 360 fått ta en del negativ kritik efter de festivaler som den visats på, men jag har fortfarande starkt hopp för den. Utifrån trailern sett verkar sett verkar den vara snygg, välskriven och ordentligt ”laddad”, så peppen är hög!

360 har biopremiär i Sverige den 12:e oktober men kommer även att finnas i VOD-version på iTunes från och med den 29:e juni.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s